" Odmor u privatnim apartmanima u Zadru, Hrvatska, to je sve što želim "
 •   Početna  
 •   Forum  
 •   Dalmacija Vodič  
 •   Transferi  
 •   Kontakt  
 • » Cjelodnevni izlet
  » Oprema
  » Osiguranje
  » profesionalna pomoć
  » sigurnosna oprema
  » Vodič
  Kanu safari izlet na Zrmanji u Parku prirode Velebit jedan je od najljepših izleta na hrvatskim rijekama. Spust kanuima kroz kanjon Zrmanje, ulazak u pritok Zrmanje - Krupu, te obilazak slapova Krupe nezaboravan je doživljaj.

  Zrmanja i Krupa pripadaju skupini najljepših europskih rijeka: savršeno bistra voda, veličanstveni kanjon, čarobni vodopadi. One su lagane i sigurne za početnike kanuiste no prirodno okruženje čini ih vrlo uzbudljivim. Vidjet ćete mnogo vrsta riba i ptica te istražiti tipičan krški fenomen- sedrene barijere.Naše putovanje počinje u Kaštel Žegarskom, udaljenom jedan sat vožnje od Zadra. Brzo ćete naučiti veslati u otvorenim kajacima polako ulazeći u kanjon. Otvoreni kajaci su namijenjeni za dvije osobe, vrlo stabilni i jednostavni za upravljanje. Nije potrebno imati prethodno iskustvo, a na izletu mogu sudjelovati djeca u pratnji roditelja. Kupaće hlače ili kostim, sandale ili tenisice te majica su ono što vam treba na rijeci. Dobit ćete prsluk za plivanje i veslo no ponesite kremu s zaštitnim faktorom i ručnik - sigurno ćete se smočiti. Ponesite i sendvič - možda ogladnite te neko bezalkoholno piće iako su riječna voda i izvori izvrsne kvalitete. Na Krupi i Zrmanji se mogu koristiti različite vrste čamaca za veću udobnost i sigurnost. Kvalitetni RAFTING izleti u ljetnim mjesecima nisu mogući zbog niskog vodostaja jer bi čamci uništili sedrene barijere.


  Tijekom ljetnih mjeseci za spust Zrmanjom koristimo kajake za dvije osobe. Svaki kajak na raspolaganju ima vodotpornu torbu ( za suhu odijeću, hranu, fotoaparat itd.), na raspolaganju su također prsluci za plivanje i kacige koje su obavezan dio opreme.U vrijeme visokih vodostaja ( proljeće) koristimo čamce za rafting ( 8-10 osoba), ovisno o vremenskim uvijetima dajemo i dodatnu opremu za hladnije vrijeme (neoprenska odjela).


  Kanu safari Zrmanja


  Ponesite čvrste sandale, tenisice ili sličnu sportsku obuću, majicu, kupaći kostim, kremu za sunčanje, sendvič ili lunch paket, piće za osvježenje. Neobavezno – kapa, fotoaparat, ručnik


  Cijena aranžmana po osobi iznosi 300 kuna, a za djecu do 12. godina 200 kuna.U cijenu je uključeno slijedeće: - ručak u prirodi ( roštilj, salata, piće ) - ulaznica za Park Prirode Velebit ( 40kn ) - vodič grupe (skiper) - sva potrebna oprema za tu vrstu izleta - osiguranje u slučaju nezgode


  Program izleta


  Početak (presvlačenje, instrukcije, ukrcavanje i početak plovidbe Zrmanjom) su u Kaštel Žegarskom 10:30 sati. Plovidba do ušća Krupe i Visokog Buka ( 10 metarski slap) traje sat i pol, a slap se zaobilazi 5-minutnim hodom. Spust rijekom ukupno traje četiri sata od čega se jedan sat potroši na povremene odmore i kupanje. Veslanje nije naporno ni opasno, voda je ljeti bistra i osvježavajuća; savršena pustolovina za početnike.

   

  1
  Osobe
  Najbolja ponuda
  Od
  40.00 €